Spider gym – teretana Cerak

21 Nov

teretana spider beograd cukaricaKakva je teretana Spider gym na Ceraku? Još jedna recenzija.

Na spisak sam stavio i ovu teretanu koju već neko vreme planiram da posetim. Na pristupačnoj je lokaciji, može se naći mesto za parking. Nije previše zavučena. U mirnom je delu grada, a ukoliko korisitite gradski prevoz blizu teretane staje autobus na liniji 52.

Adresa teretane je

Kosmajska 56a, Beograd – Cerak

tel. 011 2511 950

a radno vreme:

Ponedeljak – Petak od 07 – 23h

Subota – Nedelja od 10-18h

Teretanu sam posetio u terminu 17h i kao i na drugim mestima nije bilo gužve. Na ulazu me dočekao pult gde u ponudi ima proteinskih barova, pića, NO reaktora. Teretana je u fitpass sitemu. Ako već niste uzeli karticu, registracijom preko banera ispod ovog teksta ostvarujete popust od 30%.

Odmah pored pulta, levo i desno nalaze se svlačionice. Svlačionica je rustična. Odiše nekako old school. Dovoljne je veličine. Postoji zasebna prostorija u okviru svlačionice sa lavaboom, gde se nalazi i toalet, i još klupa sa kikicama za kačenje stvari, a sa leve strane toaleta predviđen je tuš, koji nažalos nije u funkciji. Ovo bih naveo kao najveću manu teretane. Radno vreme od 7h. Fenomenalno, otićiću pre posla. Onda shvatim da nema tuša i cela priča pada u vodu. Tuš, veeeliki minus. Ormarić, prosečne veličine, možda malo manji. Zanimljivost je da iz svlačionice otvarate druga vrata i ulazite direktno u teretanu, bez vraćanja u deo gde je pult. Ovo mi se jako svidelo.

Objekat je montažnog tipa. Vidljive su grede, čak i metalni stubovi u okviru samog prosotra za vežbanje oko kojih su napravljeni mini stolovi pa se može odložiti flašica, telefon,… Fin detalj. Ponovo se vraćam na taj utisak da je to stari proistor koji, i ako opremljen savremenim spravama, krije iza sebe istoriju. Ovo je porodični posao. Podatak je da teretana postoji od 1992 godine, što znači da ima tradiciju. Bio je prisutan i stariji gospodin, koji je recimo u delu sale koji se ne koristi gasio svetlo, da se smanji potrošnja. Neko će ovakav vid štednje pohvaliti, neko će kuditi, na Vama je da procenite 🙂

Prostorija u kojoj su smeštene, sprave je dovoljno velika. U jednoj velikoj prostoriji je praktično sve što Vam treba. Na visokom podijumu je deo kardio sprava, eliptic trenažeri i bicikle. Postoji i mala prostorija, prilično “skučena” gde se nalaze 4 trake. Oprema je Hammer, Life fitness, Matrix. Volim Matrix sprave, imaju lep prenos, tako da sam zadovoljan. Dovoljno opreme. Jedan stalak za ćučanj, jedan kavez, dve ravne klupe, jedna kosa, jedna kontra kosa, bučice do 35+kg (+šipka). Sprave za noge, leg press sedeći, abduktor, aduktor, nožni pregib, nožna ekstenzija, sprava za zadnju ložu, prese za ramena, grudi, lat, smit, DUP. Kako je sve u jednoj prostoriji, verujem da je u vreme gužve malo nezgodno za trening.

Iz te se prostorije ulazi u salu gde je pod tapaciran. Tu se nalazi mali podijum gde se rade grupni treninzi. Naravno, kada nema grupnih moguće je korišćenje prostorije. Tu se nalaze strunjače i pilates lopte. Nema girji, guma, medicinki, kanapa, bugraskih vreća i takve vrste opreme. Taj prostor je ustvari prilično veliki, 120m2. Funkcionalna je samo polovina jer se u drugoj polovini nalazi sto za stoni tenis, deo stare opreme koji se ne koristi, i nešto tegova i šipki. Kako poznajem gazdu, dobio sam odgovor da će i taj prostor biti uskoro renoviran. To će biti sala za funkcionalne treninge sa opremom koju sam naveo da nedostaje. To će biti veliki plus.

Da rezimiramo utiske kao i uvek. Dobar prostor, pogotovo ko voli da uživa u ambijentu gde se kroz spoj modernog provlači duh starih vremena. Meni je prijalo. Lokacija dobra. Sa sređivanjem dodatnog prostora još bolji uslovi. Nedostatak tuševa oooogrooomna mana. Nisam siguran iz kog razloga tuševi nisu funkcionalni, ali ako postoje tehnički uslovi da prorade teretana bi bila za svaku pohvalu.

Dajte šansu ovom prostoru, uprkos nedostacima, možda se pronađete baš ovde.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *