HealthCare fitness & rehab

19 Nov

kakva je teretana, tc stadion

Recenzija još jedne teretane. Ovoga puta reč je o HealthCare fitness & rehab teretani koja se nalazi u  TC Stadion.

Teretana je u fitpass sistemu pa ako već niste član iskorisitie priliku da se preko banera ispod teksta registrujete i ostvarite popust od 30%.

Teretana se nalazi na Voždovcu ,TC Stadion Zaplanjska 32, Beograd -2. Na treningu sam bio od 16h i nije bilo gužve.

Radno vreme teretane je ogroman plus jer Vam i vikendom omogućava pristup gotovo ceo dan.

  • Ponedeljak – Nedelja: 8:00-23:00

Ulaz u teretanu je iz garaže tržnog centra što znači da imate obezbeđen parking. Ulazi se sa nivoa -2. Po garaži su postavljene table kako bi mogli da se orjentišete. Ukoliko pratite znakove nećete imati problem da je pronađete. Prilično je dobra povezanost i gradskim prevozom.

Teretana je nova. čista i uredna. Odmah na ulazu nalazi se pult pored koga su svlačionice. Svlačionice su male, ali baš male. U okviru svlačionice nalazi se lavabo kao i ubrus, nema toaleta ni tuševa. Radnik za pultom je bio pristojan. Na pitanje o tuševima objasnio je gde se nalaze, da ukoliko nisam poneo peškir obezbediće ga teretana, kao i fen. Ne znam koliko je praktično da se tuš ne nalazi u okviru dela gde se presvlačite. Morate proći kroz deo za vežbanje. To znači da morate nositi stvari koje se već nalaze u svlačionici u deo gde ćete se tuširati. Sigurno nećete ići goli kroz teretanu do tuševa. Lokacija tuševa je minus, kao i saznanje da je u ponudi jedna kabina koju dele i muškarci i žene. Na stranici u prezentaciji stoji da je u ponudi, pored grupnih i personalnih treninga, sledeće: “Anticelulit sa madero i shockwave terapijom, fizikalnu medicinu i rehabilitacijiu, masaže, specijalne medical trening programe, saunu. Svaki član dobija našu vodu i peškir na korišćenje”. Nisam bio upućen u ovu ponudu od strane osoblja. Niti mi je ponuđena voda ili peškir, što smatram manom. Ukoliko imate u ponudi nešto što Vas izdvaja trebate jasno naglasiti kako bi se pozitivno istakli u odnosu na konkurenciju. Na fotografijama, na stranici teretane, vidim prostoriju gde se mogu izvoditi vežbe u parteru, što je svakako plus. Problem je što me niko nije sproveo kroz teretanu. Iskreno nisam ni tražio. Kako sam prvi put u prostoru trebali bi imati na umu da mi je pomoć potrebna.Video sam vrata na kojima ne stoji natpis šta je iza njih. Postoji nekoliko prostorija, pa je moguće da je sala koju nisam primetio iza nekog ćoška ili vrata.

 

Toaleti su označeni. Zaseban muški i ženski, uredni i čisti.

Iz svlačionice ulazimo u deo gde se nalaze kardio sprave. Brendovi sprava su Life fitness, Nautilus, Hammer. Kardio sprava ima dovoljno. Dovoljan br Eliptic trenažera, traka, bicikala kao i steper.

Primetio sam nekoliko strunjača i ovde, mada su rezervisane za prostoriju koju nisam video. Odmah pored ovih sprava nalazi se deo sa spravama za trening sa opterećenjem. Na raspolaganju su dobra cross mašina, presa za grudi, ramena, dobra lat mašina, sprave za donji deo tela, ekstenziju, fleksiju, aduktore, abduktore, sedeći i horizontalni leg press. Mašina za triceps i biceps pregib. Nedostatak je donji kotur koji sprava, i ako je dobra, ne može po meni da zameni. Zaista sam zadovoljan spravama, i težinom ploča koje recimo na lat mašini idu do 140kg.

 

Iz te prostorije ulazi se u “Hard core deo”. Tu se, naravno, nalaze klupe, stalci i slobodni tegovi. Sviđa mi se što je ovaj deo odvojen. Imate privatnost, te Vam “topliji” deo neće kvariti atmosferu, i obrnuto. Na raspolaganju su 2 ravne klupe, 1 kosa klupa, Skotova klupa, Smith mašina, Stalak za čučanj, kao i 2 klupe sa podesivim uglom koje su pokretne. Stalak sa bučicama koje idu samo do 30kg.

 

Da rezimiramo. Dobra lokacija teretane, odlično radno vreme, nov, čist i uredan prostor. I ako se nalazi na donjem nivou plafon je visok i dobra je provetrenost, mada je za moj ukus pretoplo. Opremljenost dobra, ali bih je svrstao u prostor namenjen rekreativcima i lepšem polu. Mana je pozicija tuševa, blaga konfuzija sa lokacijom prostorija kada ste prvi put unutra, i nedovoljna opremljenost za ozbiljne vežbače.

Toplo bih preporučio svima koji se nađu u blizini da posete teretanu. Mane su minimalne i može se odraditi pristojan trening. Ukoliko ne jurite hard core prostor, želite prijatan i uredan objekat za trening ovde ćete biti i više nego zadovoljni.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *