Kako Jason Statham uspeva dobro da izgleda iako ima 50 godina!?

23 May

Jason Statham trening

Još kao dečak u Mansfieldu, Engleskoj, Jason Statham je uvek bio aktivan i bavio se sportom. To mu je dalo dobru osnovu da i dalje tako nastavi i bude u dobroj formi pomerajući granice svojih fizičkih mogućnosti. Uskoro puni 50 godina a i dalje izgleda „isečeno“ i mišićavo, možda čak bolje nego ikad.

Kao dečak bavio se skokovima u vodu i čak 12 godina bio član Britanske reprezentacije. Njegov filmski debi bio je 1997 godine u filmu Dve čađave dvocevke, kada ga je Guy Ritchie angažovao. Imao je 31 godinu i u tom trenutku se bavio modelingom i nije imao glumačkog iskustva. Ubrzo su usledile druge uloge koje su mu otvorile vrata Holivuda a ostalo znate.

Sada, skoro 20 godina nakon svog filmskog debija, Jason Statham idalje mami uzdahe i odlično izgleda.

Jason Statham trening

Kako to uspeva?

Pa izvodi dosta svojih kaskaderskih tačaka tako da mora da bude u dobroj formi. Dakle njegova fizička sprema nije samo za šou. 95% njegove ishrane bazira se na zdravoj ishrani, a to je od ključnog značaja. Nije vegetarijanac, ali često poseti omiljeni veganski restoran u Kaliforniji koji sprema povrće na pari i smeđi pirinač, a kako kaže, to njegovom telu čini da se dobro oseća.

Njegova dva zlatna pravila kod treniranja su :

1. Nikada ne ponavljajte trening. Praktično je nemoguće svaki trening izvoditi bez ponavljanja vežbi, ali se trudite da vam svaki trening bude drugačiji.

2. Vodite beleške svega što radite. Kako budete napredovali kroz trening, neizbežno ćete biti spremniji, brži i jači. Tako da je od ključnog značaja za uspešan plan evidentirati svoje „liftove“ na teningu kako bi intenzitet mogao da se proračunava.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *