Kako se izboriti sa SMRADOM?

12 Sep

Capture

Svako se bar jednom našao u situaciji da je morao da se bori protiv smrada. Rešenje je uglavnom jednostavno. Postoji nešto što se zove voda i postoji nešto što se zove sapun. Sinergija ova dva proizvoda je neverovatna. Ali smrad o kome ja ovde govorim nije neprijatan miris nego karakterna osobina pojedinih ljudi.

Ma kako nam se lako činila borba protiv smrada, definisanog kao neprijatan miris, mnogo je teža borba sa ljudima okarakterisanim kao smradovi jer smo emotivna bića pa nam ta vrsta smrada prodire kroz kožu a ne zadržava se na površini kao klasičan smrad.

Najlakše bi bilo smradom obrisati pod, ali to već za sobom povlači druge posledice. Izbegavanjem i ignorisanjem teško se može išta postići. Možete vi ignorisati govno u koje ste zgazili, ali smrad neće nestati ma koliko se vi trudili da ga ne primetite.

Dakle recept je: smradu trebate direktno reći da je smrad, možda nije svestan svoje smrdljivosti (redak slučaj). Obrazložiti mu jasno zašto je smrad, kako ne bi izvukao pogrešan utisak, ili čak posmislio kako vam jednostavno nije dopadljiv pa ste ga nazvali smradom. A onda mu reći da sebe i svoj smrad nosi daleko od vašeg nosa kako u najgorem slučaju sa njim ne biste obrisali pod, jer ste sada već iskalkulisali da je užitak brisanja poda smradom veći od posledica koje ćete kasnije snositi.

Primer bi mogao ići ovako:

Uneseš se smradu u lice i kažeš :”Hej SMRADU! Muka mi je više od tvog proseravanja, lažne ljubaznosti, smeškanja u lice a ogovaranja i pljuvanja iza leđa! Ti si nebitan, ali tvoj smrad ometa moju pozitivnu auru pa bih te molio da se udaljiš od mene na bezbednu distancu kako te ne bih neutralisao zauvek”!

Smradove ćete naći na svakom koraku. Ne bih preporučio eliminisanje smrada u teretani jer je prisutan veliki broj predmeta koji vas mogu navesti da neutralisanje postane u velikoj meri fizičko, a cilj nam je verbalno neutralisanje.

Eliminisanje smrada iz vašeg života pozitivno će uticati na vaše psihičko stanje što će direktno uticati na bolje rezultate u teretani i bolju proteinsku sintezu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *