9 saveta kako da lakše i brže smršate

28 Jan

wl

9 saveta kako da lakše i brže smršate

  1. Jedite visoko-proteinski obrok za doručak. Dokazano je da visoko-proteinski doručak smanjuje osećaj gladi i utiče na manji unos kalorija u toku dana.
  2. Izbegavajte zaslađena pića i voćne sokove. Ovo je jedan od najčešćih razloga dobijanja na kilaži. Izbegavanje ovih pića može Vam pomoći da smršate.
  3. Konzumirajte vodu pola sata pre obroka. Jedna studija je pokazala da je u periodu od 3 meseca gubitak kilograma kod osoba koje su konzumirale vodu pola sata pre obroka bio 44% veći.
  4. Jedite rastvorljiva vlakna. Studije pokazuju da rastvorljiva vlakna mogu uticati na smanjenje masti u organizmu naročito u regiji stomaka. Suplementacija kao što je glukomanan takođe Vam može pomoći.
  5. Konzumirajte kafu ili čajeve. Ako pijete kafu ili čajeve, konzumirajte ova pića koliko god Vam prija jer kofein koji se nalazi u njima ubrzava metabolizam 3-11%.
  6. Jedite sirovu, ne prerađenu hranu. Bazirajte ishranu na namirnicama koje nisu fabrički prerađene. Zdravije su, više Vas zasite i manja je verovatnoća da ćete se prejesti. Fabričke prerađevine su često prepune šećera.
  7. Dugo žvaćite hranu i jedite sporije. Osobe koje brzo jedu, vremenom se brže goje.
  8. Jedite iz manjih tanjira. Studije pokazuju da ljudi automatski jedu manje kada koriste manje tanjire. Zvuči čudno ali daje rezultate.
  9. Dobro se naspavajte i odmorite. Loš san i umor su jedan od najrizičnih faktora koji utiču na dobijanje viška kilograma.

Da Vam bude lakše pogledajte nekoliko recepata za zdravije obroke.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *