Opterećivanje nebitnim

31 Oct

abc_lululemon_121218_wg

Da li nešto radite zbog sebe ili zbog drugih? Da li ulažete u sebe zbog sebe ili zbog drugih? Da li se opterećujete nebitnim?

Odlazak na trening, u teretanu odavno je postao trend više nego želja i potreba. Kupuje se oprema, suplementacija, odlazi u najbolje opremljen prostor za vežbanje. Odabir opreme, suplementacije kao i prostora za vežbanje jeste bitan, ali je bitniji razlog investiranja.

Normalno je da ćemo kupiti prijatnu, kvalitetnu i udobnu odeću, ali ne da bi nas drugi videli u njoj već zato što se nama sviđa i zato što uživamo u istoj. Najskuplja i najbolja oprema vam neće doneti bolje rezultate ukoliko ne umete da je koristite.

Pre nego što donesete odluku da nešto uradite zapitajte se da li to radite zbog sebe? Kod vrhunskih sportista vrhunska oprema, suplementacija može da napravi razliku jer nekad su i nijanse bitne. Najveći je problem što ljudi nabavljaju opremu a nisu ni krenuli sa treningom. Kupuju najbolju suplementaciju a nisu regulisali ishranu. Biraju najsavremeniju opremu, a ne umeju da je koriste. To je kao da prvo kupite gorivo, napravite garažu za automobil a niste položili vozački ispit i nemate automobil. Mnogi se opreme i ulože novac, čak uplate i teretanu, a nikada ne počnu da treniraju?

Stvari poput opreme, garderobe, suplemenata nisu presudne, one su nebitne. Regulišite ishranu, fizički se aktivirajte. Uzmite peškir, staru majicu, šorts, trenerku, čiste patike, flašicu za vodu, stavite u torbu, kesu, nije bitno. Uplatite članarinu u najbližoj teretani, tamo gde vam je prijatno, ili izađite u prirodu, park… Dobro bi bilo da angažujete trenera, u to vredi investirati. Ako nemate, ne želite, nije ni to problem, pitajte iskusnije, pitajte zaposlene u teretani, neka vam objasne kako se izvodi koja vežba i kako se koriste sprave.

Najbitnije je da se pokrenete.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *