Koji vid ishrane? Karnivor, vegetarijanac, vegan?

06 Nov

vegan veretarijanac karnivor

Biću kratak u vezi izlaganja na ovu, uvek aktuelnu, temu koja izaziva sukobe i  glavobolju.

Kako sam proučavao trening, kroz vekove, tako sam se uporedo bavio i proučavanjem ishrane. Mnogo puta sam govorio kako ćete slušajući različite strane i zagovornike verovati i jednima i drugima jer će često iznositi kontradiktorne podatke uvek u korist teorije koju zagovaraju a na štetu suprotnomišljenika. Postavlja se večito pitanje koga slušati? Kada je reč o izboru upotrebiću jedno poređenje koje će Vam, možda, olakšati odluku. Raspravu između visokog volumena i visokog intenziteta treninga, karnivor, vegan, vegetarijanske ishrane, posmatrajte kao sukob religije. Koja religija je “najbolja”? Svako će izneti stav zašto je njegova religija superiornija u odnosu na druge, i svako će imati argumente da opravda svoja verovanja. A koja je religija superiorna? Ko smo mi da o tome donosimo sud. Ko smo mi da nipodaštavamo nečija ubeđenja?

Kako da donesem ispravnu odluku?

Saslušajte svaku stranu priče. Odluku ćete morati da donesete samostalno. Nikada nije sve crno i belo. Razmislite šta za Vas ima najviše smisla, šta se uklapa u Vaš životni stil, šta je ono čemu težite? Kada ste odgovorili, sebi, na ova pitanja probajte da praktikujete ono što Vam se čini kao najbolji izbor. Ako Vam prija, nije stresno, ako se uklapa u životni stil i ciljeve koje ste sebi zadali, ko je taj koji može da kaže da je Vaš izbor pogrešan?

Svi smo u isto vreme isti i različiti. Svi smo ljudska bića, ali nas privlače različite stvari. Svi smo ljudska bića, ali nam nisu iste stvari lepe, ukusne, ne čine nas iste stvari srećnim, imamo različite ciljeve. S’ toga ugodite svojoj individualnosti prateći put ličnog zadovoljstva.

Vaš trener Marko Đorđević

Ukoliko planirate da se fizički aktivirate, tražite idealnu teretanu, najbolje je da uplatite FITPASS jer će Vam na raspolaganju biti preko 650 objekata u Srbiji. Ukoliko se prijavite preko banera ispod ovog teksta ostvarićete popust od 30% na prvu uplatu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *