Fitness centar PLAY-Banovo brdo

07 Nov

kakva je teretana fitness centar play Banovo brdo

Nakon duže pauze nastavljam sa subjektivnom recenzijom teretana, a na red je dosao Fitness centar PLAY-Banovo brdo.

Teretana se nalazi iznad pijace na Banovom brdu. Adresa Požeška br. 35. Lokacija je dobra. Dosta gradskih linija, a verujem da se moze naći i parking u nekoj od okolnih ulica.

Radno vreme teretane je :

  • Ponedeljak – Petak: 8:00-23:00
  •  Subota: 9:00-22:00
  •  Nedelja: 10:00-18:00

Teretana je u fitpass sistemu.

Klikom na baner ispod teksta ostvarujete pravo na 30% popusta pri prvoj registraciji.

Ulaz u teretanu je sa prizemnog nivoa gde se nalazi pult, muška i ženska svlačionica. U ponudi su NO reaktori, protein, kao i protein barovi. Deo sa spravama je na gornjem nivou. Ovo je prednost jer su svlačionice kod samog ulaza te nije potrebno prolaziti kroz deo gde se trenira. Što je slučaj u nekim objektima.

gym teretana banovo brdo fitness

gym teretana banovo brdo fitness

Svlačionica je prilično velika. Bio sam u popodnevnom terminu kada je prisutan veći broj vežbača. Nije bilo tesno. Tuš, topla voda, nema njihovog sapuna i šampona. Toalet je u okviru svlačionice i uredan je. Dva lavaboa u samoj svlačionici, ne u toaletu, što mi se dopada jer možete sipati vodu, umiti se ili slično i ako neko koristi toalet. Ormarić dovoljno veliki. Fen se nalazi u svlačionici i ispravan je. Primetio sam sušač za ruke ali ga nisam koristio.

Kao što sam rekao, prostor sa spravama nalazi se na spratu. Plafon je visok. Prostor dovoljno provetren. Postoji manja sala za vežbe u parteru, ili po izboru. Izdvojen prostor sa kardio opremom. Dovoljan broj traka, stepera, nordijskog… Sprave, uglavnom, Techno gym proizvođača, ima i Hammer sa slobodnim opterećenjem. Ono što me posebno iznenadilo, pored kaveza i nazovimo “modularnog višenamenskog poligona” veliki broj rekvizita. Vreće, girje, gume, kanapi, čak i climbing mašina, koju iskreno nisam isprobao. Bučice idu do 40kg, jasno su označene, tako da i ako su izmešane nemate problema da pronađete one koje Vam trebaju. Rukohvat bučice je masivan i lepo leži u ruci, što mi se posebno dopalo. Dobro su izbalansirane. Nisu previše glomazne tako da je prijatno raditi sa njima. U delu ispred bučica su dve podesive klupe. U ponudi su dve ravne bench klupe, jedna kosa.

Kako nisam stavio naočare, inače nemam veliku dioptriju, -1, morao sam da pazim da se ne zalepim u neko ogledalo vodeći se mišlju da je još neka prostorija. Bilo mi je konfuzno dok nisam navikao na prostor. Primetio sam ženski toalet na spratu što je za pohvalu. Pored natpisa ženski toalet stoji i natpis “Za muškarce…” nisam jasno video bez cvikera pa sam ušao. Piše “Za muškarce zabranjeno”. Ok, idemo nazad 🙂 MUŠKARCI STOP!!!

Sada kreće subjektivni osećaj, ili kako bi prijatelj Đole rekao “iskrena recenzija”. Radio sam na klupi za bench, ravni potisak sa klupe. Klupa je firme Hammer, robusna i jaka. Tapacir je u odličnom stanju, i ako nije originalan, ali mi nije odgovarao jer sam leteo po klupi klizajući se leđima. Bilo mi je jako teško da odradim vežbu jer sam zbog klizanja bio dekoncentrisan. Lat mašina je samo jedna. I ako postoji cross i sajle, ako želite da radite sedeća povlačenja ograničeni ste na tu jednu spravu što je problem ako je gužva. Drugi problem je što imam dugačke ruke i visok sam 187. Ako ste moje visine ili viši, neće Vam odgovarati lat. Teško ćete moći skroz da ispružite ruke. Postoji Techno gym sprava koja simulira pokrete povlačenja na latu. Sa njom sam imao još više problema iz istog razloga. Povlačenje na Hammer mašini je dobro, ali ne simulira isti pokret tako da…Volim da pre početka treninga provedem par minuta na eliptical mašini, tj nordijskom. Ponovo Techno gym. Sa mašinom je sve uredu, dobro radi, samo se jednostavno ne osećam prijatno na njoj. Isti problem sam imao i u drugim teretana, i sa još nekim proizvođačima. Što se nordijskog tiče Lifefitness mi je nezamenljiv. Techno gym donji kotur mi takođe nije odgovarao. Prenos opterećenja preko sajle je jako čudan kao i sama pozicija sajle. Zaključio sam da mi većina sprava ovog proizvođača jednostaqvno ne leži. Još jedan problem bila je količina i raspored ploča. Nisu grupisane blizu svih sprava za koje su potrebne. Morao sam da ih nosim sa veće udaljenosti. Različitih su proizvođača, različite veličine i oblika. Ovo nekome ne smeta. Mene jako frustrira. Pogotovo kada pogledam spravu, ili šipku, i nisam siguran da li sam stavio jednaku količinu tegova sa svake strane. Ovaj problem nestaje kada duži period provedete u jednom objektu.

Sala nije velika. Ukloliko je u njoj više ljudi imaćete problem da je kvalitetno korisitie. Ima dovoljno strunjača. Parter možete koristiti i u delu gde je “modularni višenamenski poligon”.

Konstantno su šetala dva trenera premeštajući vežbače sa sprave na spravu. Da li rade samo sa klijentima, da li pokazuju ostalim vežbačima nisam siguran. U svakom slučaju su prisutni pa ako Vam zatrebaju znate da su tu.

Sprava za donji deo tela ima dovoljno. Nisam ih ovom prilikom koristio.

Da rezimiramo. Prostrane svlačionice, dovoljan broj sprava. Provetren prostor. Prisutnost osoblja. Za većinu vežbača idealan prostor, za one koji traže dlaku u jajetu, kao što sam ja 🙂 ne toliko idealan. Tražim dlaku u jajetu jer prezentujem objekte široj populaciji. Kako bih i najzahtevnijima omogućio da pre odlaska u objekat znaju šta može da im zasmeta bavim se i sitnicama.

Način na koji sam predstavio teretanu zove se “Shit Sandwich”. Ne znam koliko ste upoznati sa ovim terminom, ali predstavlja način da Vam se kaže i predstavi nešto loše. Kažete nešto dobro, zatim nešto loše, i završite sa dobrim. Tako se lakše pojede G 🙂

Ova teretana nije “G”. Mnogim ozbiljnim vežbačima odgovara. Mnogo mojih prijatelja tamo uspešno trenira. Možda sam očekivao više. A možda sam samo matoro zakeralo naviklo na Slavkovu teretanu. U svakom slučaju teretana za preporuku. Sigurno ću je ponovo posetiti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *