As fitness centar

09 Nov

teretana kanarevo brdo

Evo utisaka iz teretane As Kanarevo brdo. Jedna od prvih teretana u ovom kraju, sa višegodišnjom tradicijom.

Teretana se nalazi na Kanarevom brdu praktično kod autobuske stanice. Povezanost sa drugim delovima grada je dobra. Dovoljan broj gradskih autobuskih linija. Nalazi se na pola puta između Kanarevog brda i Slodesa. Adresa je Kanarevo Brdo, Borska 41v. Teško ćete naći parking baš kod teretane. Preko puta, možda, kao i u ulici ispod teretane. Ako niste od onih koji očekuju da iz kola uđu u objekat ovo Vam neće smetati.

radno vreme teretane:

  • Ponedeljak – Petak: 10:00-23:00
  •  Subota: 12:00-19:00
  •  Nedelja: 10:00-15:00

 

6

Teretana je u fitpass sistemu.

Ukoliko se prijavite za fitpass preko banera ispod teksta ostvarujete popust od 30% na prvu registraciju i pristup u preko 650 objekata u Srbiji.

Nisam siguran koliko dug vremenski period ova teretana “živi” ali je prisutna oko 20 godina. Poslednji put sam je posetio pre nekih 15 godina, možda i više, kada je izgledala znatno drugačije. Iz nekih ličnih razloga bio sam član ove teretane samo mesec dana, i ako je u kraju gde sam odrastao.

Iznenađen činjenicom da je u fitpass sistemu rešio sam da joj dam još jednu šansu. Odradio sam kratki, povratnički, trening šetajući sa sprave na spravu. Kasnije sam odradio i trening sa klijentkinjom.

Teretanu sam posetio u popodnevnom terminu. U teretani sam bio u periodu od 15-19h i nije bilo gužve.

Na ulazu u teretanu sačekalo me ljubazno osoblje. Pult, i frižider sa flaširanom vodom. Nisam primetio da se bilo šta drugo prodaje. Dobio sam ključić od ormarića i uputio se u svlačionicu. Svlačionica je zadovoljavajuće veličine, kao i ormarići. U svlačionici su dve tuš kabine. Ima tople vode. Takođe je prisutan i ispravni fen.

IMG_20191108_165926

Na nultom nivou gde se izlazi iz svlačionice, nalaze se sprave i nešto rekvizita. Na istom nivou je i toalet. Odvojen je muši i ženski. Sprave su firme Matrix, Techno gym, Nautilus, Life fitness. Iznenadilo me prisustvo sprave za podlakticu. Na spravi se može izvoditi nekoliko vežbi. Ovo je sprava koju baš i nisam imao prilike ranije da vidim. Lepo iznenađenje je i dosta dobra sprava za zadnju ložu, sa dobrim podešavanjima. Moram priznati da me rad na Matrix spravama prijatno iznenadio. Već sam na njima trenirao. Mnogo mi više leže nego Techno gym. Prenos je preko trake a ne sajle. Škriputanje i po neko zveckanje je bilo prisutno. Sprave nisu najnovije, ali su u dobrom stanju, kao i sicevi na istim.

Sa nultog nivoa se silazi na niži nivo gde su prisutne kardio sprave. Prostor je mali. Ima 4 trake, 3 bicikla, 2 nordijska trenažera i 1 steper. Prisutni su i TV uređaji. Sprave su malo starije generacije. Techno gym i Life fitness. Ali dobro rade.

Sa nultog nivoa stepenice nas vode i na sprat iznad gde je, možemo reći, “HARD CORE” deo teretane. Kao što nagađate tu su bučice, klupe -ravna, kosa i podesive, stalak za čučanj, kros i smith mašina. Bučice kod stalaka idu do 35kg. U prizemlju sam video i one od 40. Ima strunjača, girja, neštio traka i pilates traka, pilates lopta, platformi, foam roler čak i vreće sa opterećenjem. Jedina mana ploča jeste kilaža u funtama što dodatno opterećuje kada niste navikli.

Za lokalnu teretanu ponuda je i više nego zadovoljavajuća. Više prostorija ali ne i mnogo prostora za parter bi. Ali… Postoji sala koja se nalazi u drugom delu teretane gde se takođe ide stepenicama na viši nivo, i koja je predviđena za grupne treninge. Na tom nivou je i ženska svlačionica. Grupni treninzi radnim danima kreću od 19h tako da vam je do tada na raspolaganju i ovaj deo teretane. To je veliki plus. Imate otvoren prostor da radite parterske vežbe, preskačete vijaču ili šta god želite u takvom prostoru.

 

Da rezimiramo. Lokalna teretana. Više prostorija. Pristojan izbor sprava. Dovoljno velika svlačionica. Ako se zateknete u teretani kada ima dosta ljudi imaćete problem. Ima sve što je potrebno od sprava. Mana je težina ploča u funtama. Za powerliftere nisam siguran da bi imali dovoljnu količinu ploča, a mislim i da je prečnik ploča manji što može biti nezgodno kod mrtvog ( za ovo nisam siguran, ali mi tako deluje kada o tome razmišljam). Nema mnogo mesta za parter, ali ako dolazite radnim danima pre 19h na raspolaganju Vam je i više nego dovoljna sala.

Iskreno sam prilično zadovoljan ovom teretanom i ponovo ću je posetiti. To što je u fitpass sistemu me posebno obradovalo. Inače, nekadašnji gazda, sada suvlasnik ove teretane je i gazda teretane Play koju sam prethodno posetio 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *