Kakav je USN dynamic whey protein?

08 Aug

usn whey protein

Mnogi su se susreli sa dilemom koji brend odabrati i kakav je kvalitet određenih brendova koji su prisutni na našem tržištu. Ovoga puta opisaću ukratko dynamic whey protein firme USN.

Sam brend je Britanskog porekla. 1999 vlasnik  Albé Geldenhuys koji je inače mountain bike entuzijasta osnovao je ovaj brend sa ciljem da raznim sportistima obezbedi suplemente vrhunskog kvaliteta.

Company information

USN UK Ltd (company no. 6422265).
Address: Seven House, High Street, Longbridge, B31 2UQ
Tel: 0845 1800 556
Local Rate Tel: 01527 910930
Email: Info@usn.co.uk

usn whey protein

Pogledamo sastav ovog proizvoda:

Sastojci: koncentrat proteina surutke (mleko), Nutriose FM (topiva vlakna kukuruza), kakao u prahu (ukus Chocolate), izolat proteina surutke (mleko), materije za poboljšanje ukusa, sredstva za zgušnjavanje (guar gumi, ksantan gumi), bojilo (cikla – samo okus Strawberry), natrijev hlorid, zaslađivači (sukraloza, acesulfam-K), Tolerase L (pH-stabilna laktaza).

Alergeni: Alergeni su označeni podebljanim slovima. 

Pogledajmo i tabelu hranljivih vrednosti:sastav usn proteina

Dakle na osnovu ovoga možemo zaključiti da se radi o 80% proteinu, što je zaista dobro, u osnovi je koncentrat, kako nije navedeno u kojoj količini ima izolata ja bih se držao toga da je ovo koncetrat sa veoma visokim procentom proteina. Ko nije odlučio da li želi koncentrat, izolat ili hidrolizat može pročitati ovaj tekst .

Što se ukusa ovog proteina tiče ja sam pozitivno iznenađen. Jako se dobro rastvara, odličnog je ukusa a po meni i jako dobrog sastava što je najbitnijie u celoj ovoj priči. Možete ga pronaći u pakovanjima od 500g i 1000g. Naićićete i na druge proteine i ostale proizvode ovog brenda kao što su čokoladice i RTD šejkovi, energetska pića i mogu potvrditi da me ukus i kvalitet istih nije razočarao. Proizvodi ovog brenda nisu tako jeftini. Ako volite proteinske čokoladice siguran sam da će vam se svideti USN delite, ali pazite imaju nešto viši sadržaj šećera, isto važi i za proteinski šejk.

Ako pak volite energetska pića uzmite USN Spike ili USN Spike burn, bez šečera su, pristupačne cene, dobrog sastava i ukusa, mnogo kvalitetnijeg sastava od energetskih pića koja kupujete u marketima.

Neki od vrhunskih sportista koje ovaj brend sponzoriše:

Muškarci: Ryan Terry, William Bonac, Richard Gozdecki, Dave Titterton, Jacques Fagan, Jean Smith, Stuart Marais

Žene: Laura Danielz, Cristina Silva, Alrieta de Wet, Wilna Appel, Shelby Neves, Linda Kriel, Angie Snyman

Dakle sve u svemu opšti utisak je da su proizvodi ovog brenda jako dobrog ukusa i kvaliteta nešto viših cena. Siguran sam da i po sastavu i po ukusu zadovoljavaju prohteve većine kupaca, tako da samo napred, probajte pa sami dajte svoj sud.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *