Trening poznatih – Vin Diesel

16 Feb

Vin Diesel training workout routine

Ovog puta pozabavićemo se treningom holivudskog akcionog junaka Vin Diesel-a.  Mark Sinkler, poznatiji kao Vin Diesel rođen je 18 jula 1967 godine, visok je 182cm a težak 102kg.

Neću se baviti njegovom filmskom karijerom, već ću vam predstaviti njegov plan treninga. Moram napomenuti da je Vin Diesel trenirao (bodi bilding tip treninga) mnogo pre nego što je postao glumac. U vreme kada je snimao  Fast Five, Vin Diesel odlučio je da u svoj trening ubaci pilates, jogu i jiu-jitsu. Zaključio je da na ovaj način ima veću kontrolu nad svojim telom. Dok je bio mlađi uglavnom je trenirao da bude što veći , ali sada se fokusira na svaku mišićnu partiju pojedinačno. I dalje u treningu koristi bazične vežbe, ali ne trenira kao ranije. Uglavnom vežba u rasponu od oko 8 ponavljanja što mu omogućava da bude snažan, dobro izgleda a ipak bude dovoljno agilan.

Pa pogledajmo kako to Vin Diesel trenira.

Vin Diesel training workout routine

TRENING ZA GRUDI

TRICEPS TRENING

TRENING ZA RAMENA I LEĐA

TRENING ZA NOGE

Za BICEPS izvodi hammer pregibe,pregibe šipkom i bučicama, pregibe na Skotovoj klupi.

SS oznaka u koloni napomena označava skraćenicu za super serije. To znači da se dve vežbe izvode jedna za drugom bez pauze između istih. Pauza se pravi nakon obe vežbe izvedene u nizu i računa se kao jedna serija.

Vin Diesel trening

Ovo je samo primer treninga ovog poznatog glumca. Nikome ne savetujem da praktikuje gore navedeni program. Program je informativnog karaktera a ne garancija da ćete primenom istog izgledati kako Vin Diesel.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *