Zašto trener, zašto trening?

26 Feb

lični trener marko djordjevic

Zašto trener? Ja pitam: “zašto majstor, zubar, auto mehaničar, lekar,…”?
Zašto trening? Ja pitam: “zašto čitanje, učenje, pisanje, pevanje….”?

Kada razmišljamo o drugim profesijama nije toliko bitno zašto i koliko jer smatramo da time ulažemo u sebe. Moramo platiti zubaru da nam popravi zub, auto mehaničaru auto i slično. Tu ne postavljamo pitanje zašto, jer je odgovor jednostavan zato što ne možemo sami. Ljudi često imaju utisak da su platili suviše visoku cenu. Da li je zaista tako?

Da bi vam zubar popravio zub za 10minuta, proveo je godine i godine učenja i prakse. Ne plaćate tih 10 minuta već godine koje je proveo edukujući se kako bi Vam najbolje i najbrže pomogao. Isto važi i za trenera. Fizički sam aktivan preko 20 godina, probao sam sve i svašta, i što sam čuo i što sam pročitao. Ako Vam ne predstavlja problem da izgubite godine tražeći najefikasnije rešenje krenite istim putem.

Kada smo razjasnili zašto trener, razjasnimo zašto trening. Prvo jer ima benefita po opšte psihofizičko stanje. Krilatica: “u zdravom telu zdrav duh” svima je poznata. Pomaka u fizičkoj spremi, sposobnosti, građi nema bez pravilnog treninga. Ne možemo posle prvog treninga biti bolji, lepši zdraviji, već kao i kod pevanja, pisanja, učenja, radnje kontinuirano ponavljamo kako bi linearno napredovali. Pravilan, pametan trening i učestalost su najbitniji za progres.

Kada ste shvatili da je trening potreba a ne pomodarstvo, kada ste shvatili da je investiranje u trenera investicija u sebe a ne bacanje novca šta čekate???

personalni trener Marko Đorđević

ONLINE system
INDIVIDUALNI
KONTAKT

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *