Trbušnjaci

25 Jul

1200-649812944-people-doing-crunches

Istraživači sa Virginia univerziteta otkrili su da je potrebno uraditi  250,000 trbušnjaka da bi se sagorelo-izgubilo 500g masti tj. 1 lbs – to znači da biste trebali da radite 100 trbušnjaka svakog dana 7 godina.

Istina se krije u tome da je najbolja vežba za skidanje sala sa stomaka jednostavno promena vaše ishrane.

Tekstove na temu ishrane pogledjte ovde anatomiju mišića trbuha ovde a vežbe za ovu mišićnu grupu ovde.

Trbušne mišiće ne radite da bi ste se hvalili njima. Jak trbušni zid omogućava vam da imate bolju posturu tela, da budete snažniji i da bezbednije i lakše izvodite mnoge pokrete. Ovu mišićnu grupu tretirajte isto kao svaku drugu. Izvodite pokrete koncentrisano i sa što jačom kontrakcijom. Osetite mišiće trbuha. Radite ih tako da vam 10-15 ponavljanja u 3-4 serije bude zahtevno. Snažan i dobar trbušni zid izgradićete i bez izolacionih vežbi. Zercher čučanj, prednji čučanj, čučanj sa težinama blizu maksimuma, zercher farmerov hod, kao i mnoge druge vežbe učiniće vaš trbuh snažnim i zdravim. Ukoliko procenat masti bude nizak trbušnjaci će biti vidljivi.

Ukoliko imate za cilj uzak struk izbegavajte da radite bočne trbušne mišiće. Mišići trbuha su kao isvaki drugi. Ukoliko ih redovno budete radili oni će rasti i razvijati se. Ukoliko radite bočne mišiće trbuha oni će se razviti i porasti što će vaš struk učiniti širim a to nije ono što želite.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *