Teretana Sport active Čukarička padina

31 May

sport-active-01

Teretana Sport active na Čukaričkoj padini jedna je od nekoliko teretana ovog lanca. Smeštena je u skloništu zgrade. Ima dobar izbor opreme starije generacije, mini salu gde se održavaju grupni treninzi. Poznata je u tom kraju kao jedna od hard core teretana koje posećuje dosta sportista.

Stručni nadzor i usavršavanje vrši profesor Sportske Akademije Nikola Alilomov koji je ujedno i vlasnik fitness centra „Sport Active“. Prvak Jugoslavije dvadeset puta, sa preko 80 srušenih državnih rekorda, sigurno će Vas naučiti kako da dižete. Dobar je momak-čovek i imali smo korektnu saradnju. Radi sa profesionalnim sportistima pa nije retko videti neke od kajakaša, veslača reprezentativaca kako treniraju u teretani.

U teratani postoji tuš, mada ga retko koriste, svlačionice su pristojne. Dovoljna količina tegova i bučica omogućiće dobar trening vežbačima svakog nivoa. Kardio program funkcioniše, ali je starije generacije. Dovoljan broj i sprava sa opterećenjem, takođe starijih, ali funkcionalnih. Ništa fensi.

Interesantno je što teretana poseduje i kriosaunu. Benefite ovog tretmana iskusili su mnogi poznati sportisti, a kako na našim prostorima i nema ovakvih sauna, imate jedinstvenu priliku da isprobate ovaj tretman. Lično nisam probao, ali oni koji jesu kažu da je oporavak mnogo bolji, toliko se bolje osećaju posle nje da bi mogli da odrade još jedan trening.

Opšti utisak

Kao što se vidi iz gore navedenog, nisam mnogo pisao o ovom prostoru. To je lokalna teretana u hard core stilu u kojoj vežbaju i muškarci i žene, koja već dugo radi i ima zavidan broj redovnih vežbača. Prostor je ispunjen testosteronom pa ukoliko ne uživate u benefitima istog neće vam se svideti. Činjenica da je Nikola često tamo, i da poseduje kriosaunu zasigurno podižu kvalitet ovog prostora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *