Teretana AHILEJ – Žarkovo

30 Nov

perolnsalni trener ahilej

Posetio sam novootvorenu teretanu poznatog lanca teretana Ahilej. Teretana se nalazi u Žarkovu – Vodovodska 138. Otvorena je 28.10.2018. Prostire se na 900m2.

Radno vreme teretane je radnim danima od 08:00-23:00, vikendom od 10:00-22:00.

Do teretane idu autobuske linije 58, 88, 512. Teretana je na par desetina metara od  stajališta. Znak je uočljiv i lako ćete je pronaći.

Prostor se nalazi u prizemlju zgrade, ali nije podrumski. Kompletni spoljni zidovi su staklene površine. Iako je spoljna temperatura u minusu u prostoru za vežbanje je toplo i prozračno. Prostor je idealnog, pravilnog, četvrtastog oblika, plafoni su jako visoki što daje utisak prostranosti.

Teretanu sam posetio u najpopularnijem terminu 17:00. Bio je iznenađujuće veliki broj vežbača. Uprkos tome, prostor je dovoljno veliki tako da se gužva ne oseti. Isto se ne može reći za svlačionicu koja je male površine. Raspolaže sa dosta čiviluka i odgromnim brojem ormarića prosečne veličine, ali je broj klupa mali. U svlačionici je nekoliko zastakljenih tuš kabina kao i 2 toaleta što me pozitivno iznenadilo.

 

U samoj teretani sam primetio troje zaposlenih, dve devojke i jednog momka. Na pultu i pored njega se nalaze NO reaktori, energetske i proteinske čokoladice i pića iz ponude naših najpoznatijih suplement brendova Proteini.si i Pan sport.

Opšti utisak prostora je više nego pozitivan. Sprave su lepo grupisane, plafon je izuzetno visok pa nemate klaustrofobičan utisak koji odaje veliki broj beogradskih teretana.

Sprave su vrhunskog kvaliteta najpoznatijih brendova kao što su Life fitness, Matrix, Nautilus, Techno gym, Hammer strength, Pulse fitness. Na ovo smo kod Ahileja navikli. Veliki broj kardio sprava. Poseduje oko 8 ako ne i više traka, nekoliko eliptičnih trenažera, stepera, suvo veslo (ergometar), kao i više bicikala. Posebno me iznenadio wind bike koji ću isprobati prvom idućom prilikom.

 

Još jedan plus koji dajem teretani jeste otvoreni prostor gde se mogu raditi crossfit treninzi, skokovi, nabačaji, i slično. Na raspolaganju su platforme, kanapi, medicinke, girje, pilates lopte, veliki broj strunjača, stepera, a posebno su me obradovale prowler sanke i naravno prostor gde možete izvoditi vežbe sa ovom korisnom spravom. Ovo je prava retkost u našim teretanama. Najveći problem kod teretana jeste otvoreni prostor neophodan za ovaj vid treninga i sprava.

 

Navešću samo neke od sprava a na fotografijama ćete moći da naslutite brojnost istih. Veći broj kaveza i stalaka za čučanj, nekoliko klupa za bench kao i višenamenskih klupa. Različite vrste pres mašina koje koriste sajle i slobodne tegove. Prese za ramena, grudi, propadanja. Nakoliko lat mašina, smit mašinu, kros mašinu. Veliki broj sprava za mišiće nogu. Lep dodatak je sprava lateralno odručenje koja targetuje srednje rame, ali me lično ne oduševljava jer se lakše namestim sa slobodnim tegom. Lično mi se svidela sprava za propadanje kao i ležeća bench bress sprava firme Matrix. Još jedna sprava mi je privukla pažnju i prvom prilikom je moram isprobati. To je sprava za gluteuse što će posebno obradovati lepšu populaciju. Doug Brignole popularizuje ovu vežbu jer zbog radijusa pokreta koji omogućava ima najveće benefite od svih vežbi i sprava za ovu mišićnu partiju. Pod je presvučen kvalitetnom gumenom podlogom. Dovoljan broj ploča kao i šipki. Crossfit ploče, bumper plates pogodne za weightlifting i crossfit teninge. Dovoljan broj bučica. Nisam najsigurniji, ali koliko sam uspeo da vidim, idu do težina od 44 ili 46kg što je sasvim dovoljno. Moguće i do 50kg.

 

Od zaposlenih nisam dobio odgovor koliko je teška najveća bučica, što smatram minusom jer ako radite u teretani morate poznavati kompletnu opremu kojom raspolažete. Manjak znanja nadomešten je atraktivnim izgledom pa se može progledati kroz prste. Prostor je čist i uredan, miriše na novo. Zaposleni su izlazili vežbačima u susret oko pomoći sa radom na spravama.

 

Opšti zaklučak.

Odličan prostor, inovativan i praktičan. Zadovoljiće potrebe svakog vežbača bilo da se radi o početniku ili profesionalcu. Dovoljan broj svega, fenomenalan prostor koji omogućava raznovrsan trening koji teško može obezbediti neka druga teretana. Sigurno ću ponovo posetiti ovu teretanu. Konačno prostori za vežbanje izlaze iz mračnih podruma što je veliki pomak u fitness industriji. Ukoliko spadate u grupu onih koji ne vole hard core podrume poput onih u kakvom je trenirao višestruki Mr. Olimpia Dorian Yates ovo će biti pravo osveženje.

Mana je veličina svlačionice i to što sam bio vremenski ograničen (imao sam obaveze) pa nisam mogao duže da ostanem u ovom objektu.

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *