Kajgana sa mlevenim mesom

03 Apr

Svako ume da napravi kajganu, ali retko ko eksperimentiše sa nadevom osim ako je u pitanju luk ili sir.

Evo još jednog jednostavnog i brzog recepta za ukusan doručak pogodan i za one koji ne konzumiraju ugljene hidrate.

Sve što vam je potrebno za ovo jelo jeste nekoliko jaja, mleveno meso, luk, i začini po želji.

Nisam naveo koliko jaja i koliko mesa, jer ovo ipak zavisi od osobe do osobe, tj. koliko ko može da pojede. Za mene je to recimo oko 3 jaja i oko 100g mlevenog mesa. Preferiram juneće meso za ovu kombinaciju, i to da se samelje komad mesa koji odaberem.

Na zamašćenom tiganju prodinstajte sitno naseckani crni luk, zatim dodajte mleveno meso. Kada je meso već prodinstano, dodajte so i začine po želji. Ako so dodate u startu meso će ispustiti tečnost i biće prilično suvo nakon dinstanja. Kada ste završili sa nadevom od mlevenog mesa, umutite jaja, i izlijte ih na prethodno zagrejan i zamašćen tiganj. Obično koristim svinjsku mast u svim kombinacijama za prženje jer se bolje ponaša na visokim temperaturama i zdravija je od biljnih ulja. Naravno, možete korisiti kokosovo ulje, GEE, ili maslac, ali najviše volim domaću svinjsku mast.

Trudite se da kajganu zapečete tako da dobijete kompaktnu podlogu poput palačinke. Nije loše poklopiti jaja po izlivanju kako bi vam bilo lakše da ovo postignete.

Kada ste zapekli jaja i dobili “palačinku” malo pre vađenja iz tiganja, dodajte i mleveno meso, preklopite i zapecite još malo. I to je to. Izvadite na tanjir i uživajte. Naravno i kod ovog jela možete biti kreativni i kombinovati začine i dodatke po želji i ukusu.

Prijatno

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *