Filipović gym – Resnik

01 Jul

Kakva je teretana Filipović gym u Resniku?

Dugo nisam pisao recenzije jer sam smanjio posete drugim objektima. Ne želim Vas uskratiti za opis i recenziju ove teretane pa nalazim vremena za kratak tekst i ako imam mnogo obaveza.

Konačno je Resnik, a moram reći i Rakovica, dobila teretanu kakvu zaslužuje. Objekat je građen po projektu što Vam jasno govori o kvalitetu istog. U prizemlju je kafić DIRECT, na prvom spratu se nalazi teretana FILIPOVIĆ GYM, dok je drugi sprat rezervisan za najmlađe i tu se nalazi dečija igraonica FIĆKO.

Adresa teretane je

Milene Pavlović Barili 5

filipovicgym@gmail.com

(+381) 064 414 09 21

a radno vreme:

Ponedeljak – Petak od 07 – 23h

Subota – od 07 – 21h

Nedelja – od 09 – 21h

Kako sam naveo, objekat je građen po projektu, to znači da se ne radi o promeni namene već postojećeg objekta. Ovakav vid gradnje podrazumeva profesionalni sistem ventilaćije i rashladnih uređaja kako u prostoru za vežbanje tako i u prostorijama za presvlačenje. Pored stepeništa postoje rampe, kao i lift što omogućava pristup i osbama sa smetnjama u kretanju.Teretana nije podrumskog tipa već se nalazi na prvom spratu sa velikim staklenim površinama koje obezbeđuju dnevnu svetlost što uveliko doprinosi osećaju komfora. Objekat je ušuškan u mirnom delu naselja nedaleko od glavne saobraćajnice. Ispred objekta se nalazi ogroman parking sa dovoljnim brojem mesta za sve koji planiraju da posete teretanu, ili drugo od sadržaja koji je na raspolaganju.

Do objekta se može stići linijama gradskog prevoza i to autobusima 47, 94, 503, 504, 506.

Ne mogu kriti oduševljenje kada je ovaj objekat u pitanju. Ne zbog činjenice da sam našao zajednički jezik sa vlasnikom istog i otpočeo saradnju, već iz razloga što pre svega Resnik, i opština Rakovica zaista zaslužuju ovakav objekat. Vlasnik teretane je naš proslavljeni bokser teške kategorije Boban Filipović.

Objekat je u fitpass sistemu. Cene su povoljne i možete ih pogledati na sajtu teretane. Kardio program je uključen u svaki paket. Teretana nudi mogućnost personalnih kao i vođenih treninga.

Svlačionice se nalaze u prizemlju, kod samog ulaza u objekat. Dovoljne su veličine, kao i garderobni ormarići. U okviru svlačionice nalaze se tuševi koji nisu odvojeni parapetima. Uvek ima tople vode kao i sapuna/šampona te ne morate nositi svoje od kuće. Ukoliko zaboravite peškir isti možete iznajmiti. U prizemlju se nalaze toaleti, muški i ženski, kao i umivaonici. Imajte ovo na umu jer na gornjem nivou nećete moći da dopunite flašicu vodom ili odete u toalet.

U samoj teretani, koja se prostire na 430m2, možete konzumirati nešto od proizvoda firme proteini.si a u planu je postavljanje frižidera sa vodom. Pod sale je obložen najkvalitetnijim gumenim oblogama. Sprave su renomiranih prozvođača Technogym, Life fitness, Hammer, Matrix. Dovoljno prostora između sprava omogućava nesmetano kretanje kao i prelazak sa jedne na drugu spravu. Deo sale raspolaže bokserskim vrećama postavljenim na poseban sistem šina koje se mogu ukloniti. Tada prostor postaje idealan za rad u parteru ili za neku od aktivnosti koja zahteva otvoren prostor.

Što se tiče kardio opreme na raspolaganju su 4 trake, 2 simulatora Nordijskig skijanja, 2 bicikle, a ono što bih posebno naglasio jesu profesionalna traka firme Matrix S drive serije, kao i Matrix S force performance trainer koja je prva sprava ove vrste u našoj zemlji dostupna vežbačima.

Pored kardio programa na raspolaganju su unilateralne sprave na principu sajli za rameni potisak, potisak za grudi, razvlačenje, leđa, nožnu fleksiju, nožnu ekstenziju, sedeći leg pres, gluteus, aduktore i abduktore. Odlična lat mašina, kao i multi station sprava sa sajlama. Što se tiče sajli, nedostaje kros mašina, i nedostaje veslanje na donjem koturu. Uz malo mašte i znanja ovi pokreti se mogu izvoditi na već postojećim spravama.

Kavez za čučanj, vratilo sa razbojem, 2 ravne klupe za bench, 1 kosa klupa za bench, Smit mašina, Hammer potisak za grudi, povlačenje za leđa, veslanje za leđa, potisak za ramena kao i hack čučanj sa slobodnim opterećenjem. Klupa za trbušnjake i leđnu ekstenziju. Dovoljna količina ploča. Bučice su u rasponu do 35 kg, što može biti manji problem za iskusne vežbače. Veliki plus je otvorenost vlasnika za sve sugestije i želje vežbača pa su u planu promene i dopune postojeće opreme. Na raspolaganju su i TRX trake, bosu lopta, pilates lopte, prsluk sa opterećenjem, girje, platforma, steper, medicinke sa ručkama, gume, vijače, strunjače.

Da rezimiramo.

Prednosti – dobra lokacija, obezbeđen parking, odlična provetrenost i opremljenost. Velika količina dnevne svetlosti, dobar raspored opreme sa dovoljnom kvadraturom slobodnih površina. Prijatno i stručno osoblje. Pristupačne cene. Saradnja sa fitpass-om. Dostupnost besplatnih sredstava za ličnu higijenu ( sapun šampon, kupka, ubrus, talet papir…). Higijena na zavidnom nivou.

Mane – Bučice preko 35kg, nedostatak donjeg vesla i kros mašine.

Kao što možete videti iz priloženog prilično sam zadovoljan, čak šta više, prežadovoljan ponudom ovog objekta. Ukoliko živite u blizini obavezno posetite teretanu jer u krugu od 10km garantujem da nemate objekat sličnog sadržaja. Posetite ga i ukoliko Vam je daleko jer ovaj objekat to svakako zaslužuje.

pozdrav

Vaš trener Marko Đorđević

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *