KOJA JE DIJETA NAJBOLJA

20 Aug

The-Worst-Diets-of-2015-Diets-You-Should-Not-Try-

Najčešće postavljano pitanje, ne samo meni već svima. Koja je najbolja dijeta? Danas je putem interneta moguće pronaći odgovor na svako pitanje i pristupiti informacijama o svakoj temi. I pored toliko dostupnih informacija opet ostaje ono pitanje, koja je dijeta najbolja?

Rećiću vam ovako, najbolja dijeta, i ona sa kojom ćete napraviti najbolje rezultate jeste ona dijeta koje ćete se pridržavati. Tako je, dobro ste čuli, tj. pročitali. Sa svakom dijetom koju probate doćiće rezultati ako uspete da istrajete sa njom. To je najčešći problem, jer se ljudi ne pridržavaju dijete, odustaju posle kratkog vremena a onda traže nova rešenja.

Probao sam razne dijete, i sa svakom sam imao uspeha. Nađite neku koju ćete moći da se ispoštujete. Ja često kažem da to nije dijeta nego način ishrane. Dakle nešto što ćete moći da pratite dugoročno, da se ako treba tako hranite i ceo život. Nisam zagovornik dijeta koje za kratko vreme dovode u željenu formu. Dosta su rigorozne i isključive i često mogu biti i nezdrave.

Ishrana treba da bude raznovrsna i da sadrži namirnice iz svih grupa. Umereno i kontrolisano. Ne volim ni dijete gde se broje kalorije, njih nikada nisam mogao da se pridržavam. Suviše je frustrirajuće, a to vam je najmanje potrebno. Možete odrediti vaše kalorijske potrebe, ali ako niste rešili da se profesionalno bavite fitnesom ili sličnim sportom ne preporučujem ovaj pristup. U životu trebate uživati i ne trebate robovati ničemu pa ni hrani.

Dakle, saveti koje vam dajem:

Izbacite svu nezdravu hranu koju konzumirate, vi znate koja je to hrana i šta trebate da izbegavate.

Pronađite svoje loše navike u ishrani, ili kako bih ja rekao greške i ispravite ih. Svako negde greši, ili jede previše peciva, ili previše grickalica, ili previše slatkiša, ili suviše kasno, ili… dakle pronađite grešku i eliminišite je.

Ako ste prekomerno gojazni, jedite manje, jedite češće, nije za džabe izreka izbuši kašiku.

Ne tražite dijetu u kojoj ćete moći da jedete ono što ameri kažu junk food i ne tražite odma taj dan kada možete da varate u dijeti. Doćiće vreme kada ćete moći sa porodicom da tu i tamo pojedete po nešto što nije tako dobro za vas, ali ne tražite to pre nego što ste i počeli.

Kalorije jesu kalorije, i čitali ste možda o profesoru koji je smršao a hranio se u meku ali su kalorije bile u deficitu i on je skidao kilograme. Moguće je, ali hrana koja nutritivno nije kvalitetna ona će ostaviti posledice na vaš organizam. Nije cilj samo smršati već biti i zdrav, zar ne?

Ne dozvolite da vas ishrana frustrira i da ne znate šta ćete da jedete. To je još jedna od najčešćih grešaka. Dakle pristupite ishrani staloženo i uvek ćete pronaći rešenje.

Kao što sam pomenuo i ranije, tražite namirnice i dijetu koju ćete moći da pratite dugoročno koja vas neće previše ograničavati. Ne robujte hrani, uživajte u životu.

Ne živite da biste jeli već jedete da biste živeli

Za najbolje i najbrže rezultate Marko Đorđević i ONLINE system.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *