NIKADA NE ODUSTAJ

NIKADA NE ODUSTAJ
26 Aug

Svaki početak je težak i svaka promena je teška. Čovek je rob svojih navika a one se najteže menjaju. To je jedan od razloga gde ljudi posrnu, postane teško i najčešće odustanu.

Nikada ne odustaj. Koliko god da je teško ako želiš promene i ako si definisao svoj cilj ne odustaj od njega.

Posrtao sam milion puta, razočarao se u sport, ljude, posao, u mnoge stvari. Često mi je padalo na pamet da odustanem, ali nisam. Ustao bih, otresao prašinu i krenuo dalje.

Ovo se ne odnosi samo na gubljenje kilaže, treniranje, dakle ovo se odnosi na sve životne ciljeve.

Sitnice kao što su treniranje, ishrana, menjanje tih sitnih stvari jačaju nas za one velike.

Obožavam da jedem pecivo i hleb, i do pre nekoliko godina mi je bilo nezamislivo da u nekom trenutku moram da se odreknem onoga što toliko volim. Mislio sam da je to nemoguće. A onda sam sebi zadao cilj, i bilo je teško, bio je to pakao, bile su to muke, ali malo po malo sve je dolazilo na svoje mesto i postajalo je sve lakše i lakše. Prošlo je recimo oko

nedelja da nisam okusio hleb. Dokazao sam sebi da je i ono što mi je delovalo nemoguće ipak uz trud, težak rad ostvarivo. Počeo sam taj princip da primenjujem i na ostale aspekte svog života.

Idalje nailazim na prepreke, idalje me po neki problem baci na zemlju, gurne mi lice u prašinu i kaže mi da ostanem dole. I bude mi teško, ali ne odustanem. Obrišem se, nasmejem se, i kažem izvini ali moram dalje.

Evo nekoliko motivacionih poruka čoveka koga poštujem kao sportistu i osobu koja nije nikada odustala od svojih vizija Arnolda Schwarzeneggera.

Strength does not come from winning. Your struggles develop your strengths. When you go through hardships and decide not to surrender, that is strength.

For me life is continuously being hungry. The meaning of life is not simply to exist, to survive, but to move ahead, to go up, to achieve, to conquer.

The resistance that you fight physically in the gym and the resistance that you fight in life can only build a strong character.

Trust yourself, break some rules, don’t be afraid to fail, ingore the naysayers, work like hell, and give something back.

Arnold Schwarzenegger

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *