Teretana Hammer Gym SC Rakovica

27 May

hamm

Opis još jedne teretane koju sam posećivao ranije, i u kojoj sam u poslednje vreme boravio.

Za one koji ne znaju teretana se nalazi u sportskom centru Rakovica.  U ovom objektu je pre mnogo, mnogo godina postojala teretana koja je bila jako slična Slavkovoj. Nalazila se u prizemlju objekta, bila je skroz hard core, i dosta ljudi koji su tada trenirali viđam i sada da se muvaju po novoj i po mnogo čemu drugačijoj teretani. Mislim da je to bila prva teretana u koju sam išao, ta ili kod Slavka. Cena je bila smešna pogotovo za članove porodice čiji su roditelji radnici IMR, a ja sam spadao u tu grupu. A cena je i sada jako povoljna.

sc

Današnji prostor se nalazi na prvom spratu, na mestu nekadašnje kuglane. Ko se toga seća nije tako mlad. Objekat je spolja od skoro dobio izolaciju, veliki parking, kao i kompletno renovirane svlačionice i deo sa tuševima. Nemojte da vas mnogo zavara ovaj šminkeraj jer je u srži ovo i dalje sve samo ne fensi prostor.

Najveću manu koju navodim ovoj teretani jeste sam pristup,. Bez automobila je jako nebezbedno i praktično nemoguće do nje doći. Automobilom rizikujete. jer prelazite preko jezivog mostića koji ponosno čuva ostatke očešanih i oštećenih automobila. Ako ste se odlučili da dođete peške, i ako vas nije udario tramvaj, autobus ili voz možete odraditi pristojan trening. Činjenica da ste živi stigli daće vam dovoljno motivacije za trening.

Što se opremljenosti tiče, sve mane koje sam hteo da navedem u poslednjih nekoliko meseci su otklonjene.Ubačene su pokretne klupe sa mogućnošću promene nagiba, ubačena je lat mašina kao i kros mašina što u mnogome omogućava kvalitetniji trening. Ove promene su mi dozvolile da sa svojim klijentom kvalitetno odradim individualne treninge. Takođe bih naveo da nije bilo prevelike gužve u terminu koji sam posećivao, a to je radnim danima od 16-18h.

 

Olimpijske šipke preuzete iz starog prostora, sprave brenda Hammer kako i samo ime kaže omogućiće vam dobru osnovu za trening. Raspon bučica je od 2kg  do 40kg što je sasvim solidno. Tegova ima dovoljno. Kardio program nije u najsjajnijem stanju iako je brend life fitness u pitanju.

 

Kako sam bio prisutan i pre više godina kada su sve ove sprave kao nove instalirane u  prostor, znam da je sve funkcionisalo odlično a i sada je dosta dobro.

Ne očekujte preveliku higijenu, ali nije ni preterano prljavo. Ispred ulaza u samu salu je kafić u kome se možete osvežiti po prilično smešnim cenama, ali ne očekujte preveliki izbor pića.

 

Teretanu koriste u određenim terminima i pripadnici žandarmerije pa možemo reći da je bezbednost na visokm nivou. Nije retko videti i članove fudbalskog kluba IMR čiji je teren u sklopu objekta.

Izbor muzike zavisi od radnika, a s’ obzirom da to može biti sredovečna žena, sredovečni muškarac ili mladić koji je tu već duže zaposlen ne očekujte previše. Uglavnom je zvuk tuc tuc tuc, a u zavisnosti od vežbača koji su prisutni, često svrstani u inventar teretane, možete očekivati i preglasnu muziku koja dosta remeti trening. Pošto je Gironda odavno preminuo, a njegovo prisustvo nikada nije bilo na području ove teretane, trening u tišini možete doživeti samo sa čepovima u ušima ili ako se reprodukcija sa usb stick-a završi.

Osim momka koji radi na prijemu kartica i ključića, ako pogodite smenu u kojoj radi, ne očekujte neku stručnu pomoć. Naravno vežbači će vam sigurno izaći u susret jer se uvek nađe neko iskusniji.

Opšti utisak

Pristojna teretana u objektu koji budi uspomene, sa opremom koja može da vam obezbedi kvalitetan trening. Ako se uzme u obzir da sam ovde umeo da vidim i svog prijatelja Milana Smiljanića, koji je jedan od najboljih power lifting takmičara i trenera na ovim prostorima, glupo bi bilo reći da i ozbiljniji vežbači ne mogu odraditi trening u ovom prostoru.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *