Da li treba i zašto ne – imati uzore ?

12 Aug

da li imate uzor

Da li trebamo imati uzore u životu? Da li se trebamo porediti sa drugima? Da li trebamo težiti ka nekom idealu, ka nekom savršenstvu?

Da razjasnimo ovo pitanje. Mislim da smo svi u životu imali neki uzor, i da smo težili da budemo kao on/ona. Pričam o osobi koja nas je inspirisala, koja nas je pokrenula da pomerimo granice i da težimo boljem. Kao pokretač promena i kao nešto što će nas gurati napred svakako da nemam ništa protiv uzora. Sada se pitate pa čemu onda naslov, čemu onda NE? Objasniću.

Dobra stvar je da se pokrenemo, i da težimo boljem. Mislim da kada presta težnja da budemo bolji, ne od drugih nego od sebe samih, tada prestajemo i da postojimo. Problem je kada postavimo visoke ciljeve. Kada želite mnogo, kada želite brzo, a onda sami sebe razočarate. Zašto dolazi do razočaranja? Zato što se poredimo sa drugima. Mojih 100kg na benču je mojih 100kg. Kada sam počeo mogao sam da podignem 50. Moj idol diže 250. Kako to da ja ne mogu. Ja sam bezvredan. Ja nisam za ovo. Ovo nije moguće. Tako počinje negativna strana uzora.

Postavite sebi realne ciljeve, postavite sebi za uzora nakoga, ali nemojte sebe mrzeti ako ne uspete u startu. Svaki korak napred je vaš korak, ako ste bar malo bolji nego što ste bili juče znači da ste napredovali. Vaš uzor je doprineo tome. Neki će biti bolji od svojih uzora, neki neće, ali će svako biti bolji nego što je bio pre. Uzor je samo pokretač ka boljem.

Kada poredeimo sebe sa vrhunskim ume da zaboli to što nismo ni blizu. Vrhunski nije uvek bio vrhunski. Često je vrhunski bio prosečan, često je bio ispod proseka, ali je vremenom postao vrhunski. Uz ljubav kao pokretač, uz rad i trud koji će iz ljubavi biti jači, svako će postići svoje vrhunske rezultate – SVOJE!

Svi smo vrhunski za sebe, ne moramo biti za druge.

Ne morate sami ići ka cilju. Često je lakše i brže uz savet nekoga ko je bio na vašem mestu.

Pa tako, ako želite da budete bolji u treningu, da budete zdraviji, snažniji, zgodniji, javite se. Zajedno je lakše, zajedno sve možemo. Garantujem vam da ćete kroz bolje fizičko stanje poboljšati i svoje psihičko i da ćete u svakom pogledu biti bolji nego pre.

Javite se! 063/ 1 456 123    gym.trening@gmail.com – Marko Đorđević

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *