Smršaj 25kg bez kardio treninga!!!

11 Nov

kako smrsati

Večita pitanja: Želim da smršam, koliko kardio treninga nedeljno, koji kardio je najbolji, pre ili posle treninga,…? To su prva pitanja koja svima padaju na pamet.

Odgovor koji ću Vam dati, iz ličnog iskustva, je : NE MORATE DA RADITE KARDIO DA BISTE SMRŠALI!!!

Zvučite šokirano? Ali kako, pa zar nije to prva stvar koju savetuju? Kako je moguće, ali prijatelj moga prijatelja je smršao 20kg za dva meseca a radio je kardio svaki dan, nekad i po dva puta dnevno?

Odgovor je jednostavan. Ono što postižete kardio treningom jeste veća potrošnja kalorija. Fizička aktivnost u vidu kardio treninga pozitivno utiče na kardio-vaskularni sistem i pomaže da se ubrza metabolizam. To je benefit zbog koga trebate da razmišljate o kardio treningu. Pokrenuli ste svoje telo, aktivirali se, i umesto da sedite ili ležite i gledate svoju omiljenu seriju ili film odlučili ste se za nešto što Vas izlaže znatno većem naporu. Logičan sled događaja jeste gubitak telesne težine. Niko ne osporava da je ovaj oprobani recept delotvoran, ali da li je neophodan? Odgovor je NIJE!

Ako volite da radite kardio ja Vas u tome sigurno neću sprečavati. Radite i uživajte. Ali kada je reč o gubljenju viška kilograma kardio nije neophodan. Kod osoba koje žele da zadrže što više mišićne mase čak može biti i kontraproduktivan.

Još jedan problem koji se javlja kod ljudi koji su rešili da se aktiviraju i počnu da rade kardio jeste da ne menjaju navike u ishrani već samo fizičku aktivnost. Nakon kardio treninga, koji ih je dobro izmorio posežu za lošim izborom namirnica, konzumirajući, često, više kalorija nego ranije. Konzumiraju toliko kalorija da umesto u deficit u koji je kardio trening trebao da ih uvede ulaze u kalorijski suficit ili se vraćaju na nulu izjednačavajući kalorijski deficit i suficit. Šta se zatim dešava? Ništa, nema promena,  ostaju isti.

Gde leži rešenje i kako sam uspeo da bez kardio treninga od debeljka postanem dobro građeni lik? Rešenje je u tanjiru. Ishrana, tako je. Sada ćete svi reći pa to nije ništa revolucionarno, očekivali smo neke posebne trening sisteme, keca iz rukava, super napitak, čarobni suplement, čarobnu formulu. Ne, odgovor je jednostavan, i svi ste ga znali i pre početka čitanja ovog teksta ali Vam je bilo teško da poverujete u njega.

Regulišite svoju ishranu, aktivirajte se na bilo koji način. To ne mora da bude kardio, ne mora biti ni teretana, može biti bilo koja fizička aktivnost koja će Vas pomeriti iz zone komfora i naterati da iskoristite ono što Vam je priroda dala, a to je telo sposobno da trči, podiže, skuplja, skače i radi razne druge stvari.

Lično ne uživam u kardio aktivnostima, zbog bola u kolenu nisam bio u stanju da redovno trčim. Trčanje sam zamenio šetnjom, ali je i to trajalo 1 ili 2 nedelje u procesu od 12 nedelja. Više od tri meseca nisam radio kardio aktivnosti a postigao sam odlične rezultate, ne samo da sam smršao već je gubitak kilograma bio gubitak masnoće koja je skrivala moj potencijal.

Rezultate  možete pogledati na mojoj facebook stranici ili instagram profilu.

Za detaljnije informacije oko ishrane obratite mi se putem privatne poruke ili putem e-mail-a.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *