PROPADANJE NA RAZBOJU

26 Apr

bar-dips

Još jedna od osnovnih vežbi za izgradnju tricepsa. I kod ove vežbe učestvuju i mišići grudi i ramena, ali se zato i izvođenje vežbe razlikuje od zavisnosti koju bi mišićnu partiju hteli da više angažujemo.

Da bismo kod proradanja što veći akcenat stavili na triceps ruke držite što bliže telu, dakle kao i kod potiska sa klupe uskim hvatom laktovi su pripijeni uz telo. Bradu ne spuštajte na grudi već glavu držite pravo gledajući ispred sebe. Noge su savijene unazad,  spustite se što dublje, dokle vam to dozvoljava vaša pokretljivost,  podignite se dok vam ruke ne budu kompletno ispružene. Pošto triceps najviše radi u gornjem delu pokreta trudite se da ne skraćujete obim pokreta. Probajte da tokom izvođenja ove vežbe u ispruženom položaju ruku vršite kontrakciju tj. stezanje tricepsa. Videćete kako su vam tricepsi tvrdi i masivni, ispunjeni krvlju nakon ove vežbe.

Kada dovoljno ojačate, vežbu možete izvoditi sa opterećenjem oko struka kako biste povećali intenzitet. Bićete iznenađeni sa kolikim kilažama oko struka neki vežbači izvode ovu vežbu. Kao što sam već rekao triceps je jak mišić ali bezbednost je na prvom mestu. Osobe koje imaju problema sa ramenima mogu osetiti nelagodnost prilikom ovog pokreta. Ukoliko vam ova vežba smeta probajte da promenite hvat, ugao, ali ako ništa ne pomaže nadjite drugu alternativu jer vežbi za ovu mišićnu partiju ima na pretek.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *