Jabuke i cimet – zdrav napitak

Jabuke i cimet – zdrav napitak
14 May

Neophodni sastojci:
2 jabuke, isečene na tanke kriške
2 štapića organskog cejlonskog (Šri Lanka) cimeta ili ½ kašičice mlevenog cimeta
1 bokal
Led i voda.

Uputstvo zapripremu:
Kriške jabuka stavite na dno bokala, sačuvajte par komada za ukrašavanje pre serviranja. Dodajte štapiće cimeta. Dodajte led do polovine bokala i sipajte vodu do vrha.Ostavite u frižideru da odstoji preko noći.Izvadite 10-20 minuta pre konzumiranja.Kada popijete svu vodu nije potrebno da menjate jabuke i cimet već samo sipajte led i novu vodu.Posle 3 upotrebe stavite nove jabuke i cimet.

Ovaj napitak pije se umesto vode i sokova u neograničenim količinama a najbolje ne više od 3 litra dnevno.Po iskustvima rezultati su vidljivi već posle nedelju dana.
Jabuke:
Jabuke su pune hranljivih sastojaka koji ujedno doprinose gubitku težine. Najbitniji su polifenoli koji usporavaju razgradnju ugljenih hidrata i razgrađuju ih na proste šećere, tako smanjuju unos šećera u krvotok. Takođe, polifenoli smanjuju apsorbciju glukoze i stimulišu pankreas da proizvodi insulin, samim tim se reguliše nivo šećera u krvi.

Jabuke su niskokalorične imaju samo 65 kalorija na 200g i bogate su vlaknima, čak 3g na 200g (što je oko 12% preporučenog dnevnog unosa).

Cimet:

Sve je očiglednije da cimet stabilizuje nivo šećera u krvi i ubrzava razgradnju glukoze. Pošto visok nivo šećera u krvi vodi ka bržem taloženju masnih naslaga dolazi se do zaključka da cimet pomaže da se masti ne zadržavaju u organizmu. Pojačava funkciju insulina dakle, mršavićete.

 

 

Kopiranje bez navodjenja aktivnog linka ka izvornom članku nije dozvoljeno http://dijetaplus.com/jabuke-i-cimet-za-mrsavljenje-carobna-voda-prj/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *